byggeprojekt

Isolering af Vinduer og Døre

Vinduer, og døre, i din bolig har en stor indflydelse for din varmeregning. Især hvis din bolig har mange vinduer, eller store ruder. En tommelfingerregel siger, at ca 7% af varmen forsvinder ud af vinduer og døre. Dette tal er dog langt større i ældre huse, hvor at der er dårlig isolering i fæstningerne mellem væg og vinduer. Faktisk kan du regne med, at varmetabet er omkring fem gange så stort her. Yderligere kan dårligt isolerende vinduer og døre forhindre varme i at blive udledt i sommerperioden, hvilket kan være dybt ubelejligt i de varme måneder. Udtrykket energitilskud anvendes om dine vinduer og døres evne til at isolere, og optage, varme. Både indefra og udefra. Det kan betale sig at jævne forholdet med de rette vinduer, så du slipper for uudholdelig varme om sommeren, og et øget varmeforbrug om vinteren.

3 grunde til at du skal indhente dine uforpligtende tilbud hos 3-Byggetilbud.

1

Beskriv og indsend din bygge tilbud til os

2

Opgaven vil blive behandlet efter dine ønsker

3

Du vil modtage 3 gratis bygge tilbud hurtigst muligt

4

Vælg den leverandør, som du føler passer til din opgave

Termoruder

Varmetab og varmeoptag

Varmetab og optag gennem vinduer og døre kan angives med en U-værdi. En lav U-værdi i et vindue, betyder at din bolig vil opleve et mindre varmetab. Du kan få oplyst dit vindues U-værdi hos din leverandør eller tømrer. I almindelige to-lags energiruder vil U-værdien normalt lægge på 1,3 W/m2K (eller højere), og i et vindue med tre lag vil værdien være mindre. Normalt vil det lægge på 0,6 til 1 W/m2K. 

 

Termoruder

Hvilke ruder bør du bruge?

Selvom der ses en bedre isoleringsevne i vinduer med tre lag, vil to-lags ruder være cirka 10-30% billigere. Så du bliver nødt til at afgøre hvad der er det rette valg til din bolig. Vi anbefaler at du får installeret tre-lags vinduer hvis du bor, eller ejer, en ældre bolig. Tre-lags termoruder kan bedre opveje varmetabet fra resten af din bolig (utæt murværk og lignende). Ligeledes anbefaler vi at du får tre-lags vinduer hvis økonomi ikke er et problem for dig.
Der kan dog være mindre ulemper hos vinduer med tre lag. Grundet den ekstra beskyttelse vil der ikke komme ligeså meget dagslys ind, og du vil derfor ikke have ligeså god mulighed for at danne D-vitamin indendørs.

Forhør dig om hos din tømrer

Nu er sommeren over os, og hvis du ønsker at undgå smeltende temperaturer i din bolig, kan det være en god ide at investere i termoruder. I langt de fleste tilfælde vil en tømrer kunne levere og installere både døre og vinduer. Så du kan med fordel kontakte din tømrer for at finde de rette ruder til din bolig. Vi arbejder sammen med tømrer over hele landet, så hvis du skal bruge hjælp til at finde den rette fagmand, kan vi assistere dig. Fortæl os om dine ønsker, så samler vi 3 tilbud fra  kompetente og dygtige tømrermestre der med speciale i vinduer og døre. Så om du skal bruge en tømrer i Valby eller Aalborg, kan du med fordel kontakte os. Sammen finder vi den rette løsning til dig.

Indhent tilbud

Uforpligtende tilbud - til undersider

  • Opgavebeskrivelse

  • Maks. filstørrelse: 2 MB.
    Hér kan du tilføje filer, hvis det er relevant for opgaven (valgfri)
  • Dine oplysninger

Tømrer

Murer

VVS

Elektriker

Kloak

Brolægger

100% gratis service

Indhent et tilbud