byggeprojekt

Entreprise

Skal du i gang med den helt store totalrenovering, eller skal du have lavet en tilbygning? Det er store byggeprojekter, hvor du skal tage stilling til, hvem der har ansvaret for de forskellige områder.
 
Det er vigtigt at vælge den rigtige entrepriseform, som imødekommer dine ønsker og behov. Afhængig af hvilken entrepriseform du anvender, vil entreprenøren stå for dele af byggeprojektet eller hele byggeprojektet. Når du skal vælge entrepriseform, skal du være realistisk i forhold til din tid og din viden indenfor områder som jura, økonomi, byggeledelse, planlægning mm.

Entrepriseformer

Herunder kan du læse mere om entrepriseformerne – fagentreprise, hovedentreprise og totalentreprise.

Fagentreprise

Ved denne entrepriseform har du selv ansvaret for projektet, og du har derfor meget kontrol. Det er vigtigt, at du er realistisk og bevidst omkring dine kvalifikationer og viden indenfor byggeteknikker, jura, økonomi og meget mere. Derudover skal du selv have tid til at udføre byggeprojektet. Har du ikke erfaring med byggeprojekter, kan det blive en svær, dyr og udfordrende process. Ofte anvendes denne entrepriseform i forbindelse med mindre projekter som fx et nyt køkken.

Hovedentreprise

Hovedentreprise er en af de mest populære entrepriseformer. Her står du selv for at indhente byggetilladelse og udarbejde projektmaterialet. Derefter vil hovedentreprenøren overtage ansvaret for dit byggeprojekt. Hovedentreprenøren vil varetage alt lige fra koordinering til planlægning, deadlines, kvaliteten af det udførte arbejde osv. Den helt store forskel mellem fagentreprise og hovedentreprise er, hvem der er den ansvarlige. Anvender du fagentreprise vil ansvaret være dit. Anvender du derimod hovedentreprise, vil ansvaret blive uddelegeret til hovedentreprenøren. Hovedentreprise anvendes ofte i forbindelse tilbygninger eller renoveringer.

Totalentreprise

Ved totalentreprise overlades hele byggeprojektet til totalentreprenøren. Alt du skal gøre er at underskrive kontrakten, og så varetages byggeprojektet af totalentreprenøren samt de forskellige underentreprenører. Du har én kontaktperson. Dette er en stor fordel, da det vil gøre hele processen lettere og mere overskueligt. Det er vigtig, at du er tydelig omkring dine ønsker og behov.
 
Ønsker du at få bygget et sommerhus, vil der være mange ansvarsområder. Den entrepriseform som egner sig bedst til dette vil være totalentreprise. 

Modtag 3 tilbud

Står du overfor et stort byggeprojekt, og leder du efter en entreprenør, så er du meget velkommen til at kontakte os. Få 3 gratis og uforpligtende tilbud. Alt du skal gøre er at beskrive dit byggeprojekt, og så finder vi 3 dygtige og kompetente entreprenører. Du kan kontakte os gennem kontaktformularen. Vi glæder os til at høre fra dig!

Indhent tilbud

Uforpligtende tilbud - til undersider

  • Opgavebeskrivelse

  • Maks. filstørrelse: 2 MB.
    Hér kan du tilføje filer, hvis det er relevant for opgaven (valgfri)
  • Dine oplysninger

Indhent et tilbud